Workshop for vækstlaget i Kbh: Styrk jeres ansøgning til START

Vil du søge Projekt START, hvor vi matcher nye tegnestuer med kommunale opgaver? Vil du skærpe din tegnestues profil? Og vil du være med til at tegne et billede af den nye generation af arkitektvirksomheder? Så kom til workshop og få inspiration til din ansøgning.

Som optakt til ansøgningsfristen til START er der mulighed for at deltage i workshops i København eller Aarhus. Foto: Alonso Mayo

Tidspunkt:

17.04.2024 kl. 14:00 - 17:00

Sted:

Arkitektforeningen, Åbenrå 34, 1127 Kbh. K

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Pris:

Gratis for MAA
Gratis for Ledsager

Tilmeld

Tilmeldingsfrist: 15.04.2024

Kontakt

Sidsel Gelting Hodge

Fagkonsulent

+45 30 85 90 07

sgh@arkitektforeningen.dk

Nu kan vækstlagstegnestuer igen søge om at blive en del af Projekt START – et fælles projekt fra Dreyers Fond og Arkitektforeningen, som kobler konkrete kommunale arkitektopgaver med tegnestuer på vej frem.

Vækstlagstegnestuer søges fra hele landet

Interessen for at arbejde sammen stiger fortsat fra både kommuner, private bygherrer, fonde og tegnestuer, og derfor er START nu klar med endnu et call, så tegnestuer fra hele landet igen får muligheden for at være med. Frem til den 15. maj 2024 kan interesserede tegnestuer byde ind.

Som optakt til ansøgningsfristen er der mulighed for at deltage i workshops i København eller Aarhus og få input og inspiration til at udarbejde det manifest, som skal bruges til ansøgningen.

Kom og hør, hvordan I kan skærpe kommunikationen om hvad jeres tegnestue står for, og hvordan I ser jeres arkitektur indskrevet i den større sammenhæng. Og få inspiration og feed back på jeres manifest.

Hent ansøgningsvejledning her

Workshoppens program

  • Mød Rosa Lund, STED, og hør hvordan tegnestuen fandt sin DNA – og stadig øver sig på det hver dag.
  • Få en en form- og sprogmæssig indflyvning i manifesternes univers fra kunsthistoriker mag.art., ph.d. i arkitektur Martin Søberg
  • Gør de første sproglige forsøg, tegn skitser på jeres eget manifest og få feedback
  • Få overblik over ansøgningsprocessen

Hvad er projekt START

Dreyers Fond og Arkitektforeningen har søsat START for at hjælpe kommuner og nyetablerede tegnestuer med at finde sammen om mindre byggeopgaver eller analyser i de tidlige faser af såvel små som store byggeprojekter. Herskende kommunal udbudspraksis spænder nemlig ofte ben for, at nyere, mindre tegnestuer kan byde ind på offentlige opgaver – og få den erfaring, der skal til for netop at byde ind. En ond cirkel, der kan være næsten umulig at bryde.

Med START får de udvalgte tegnestuer muligheden for at opbygge dokumenterbar erfaring, samtidig med at kommunerne får nytænkende løsninger på deres aktuelle udfordringer. Hvad enten det drejer sig om byudvikling, placering af tekniske anlæg i landskabet, transformation eller noget helt fjerde.

Hvem kan deltage?

Dette arrangement er for virksomheder, hvor mindst en partner er medlem af Arkitektforeningen.

For at deltage i START må virksomheden maksimalt have otte årsregnskaber bag sig.

Bemærk, at  vi afholder workshop for vækstlagstegnestuer i Vestdanmark. Det sker den 18.04. i Aarhus. Læs mere her

Kontakt

Sidsel Gelting Hodge

Fagkonsulent

+45 30 85 90 07

sgh@arkitektforeningen.dk

FAKTA

Kort om START

34 tegnestuer er en del af START-projektet og indtil videre er 27 samarbejder mellem kommuner og START-tegnestuer enten sat i gang eller gennemført. Tegnestuerne er udvalgt til START på baggrund af deres faglige talent og et til ansøgningen udviklet manifest.

Hvad støtter START?

Udover at støtte nyetablerede talenter i at løse konkrete opgaver giver START mulighed at gennemføre pilotprojekter, sætte gang i inddragelsesprocesser eller kvalificere planer med arkitektfaglig rådgivning. For eksempel kan samarbejdet bruges til at skrue op for bæredygtighedsambitionerne.

Hvordan fungerer det?

Kommunerne henvender sig med den relevante opgave, som drøftes og præciseres i samarbejde med START. START støtter med en del af arkitekternes honorar og evt. støtte til underrådgivning.

Kommunen vælger selv, hvilken START tegnestue, de indgår samarbejde med. Ikke alle de deltagende tegnestuer er derfor garanteret et konkret projekt.

Byggelegepladsen Dyren i Valby, tegnet af NOAA. Foto: Benita Marcusse

Vil du vide mere om START?

Med Projekt START vil Dreyers Fond og Arkitektforeningen gøre det nemmere for vækstlagets tegnestuer at få fodfæste på markedet. Vi matcher nyetablerede talenter med konkrete opgaver i kommunerne. Målet er, at begge parter skal få øjnene op for samarbejdets muligheder.

Læs mere
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +