Arkitekturpolitik, borgere og interessenter

Esbjerg Kommune er optaget af at udvikle byen i tæt samspil med borgere og interessenter. Vær med, når Arkitektforeningens arkitekturpolitiske netværk mødes i Esbjerg og få indblik i tre projekter, der hver på deres måde er aktuelle for byudviklingen. Dagens program består af oplæg, workshop og byvandring med god mulighed for at netværke og udveksle erfaringer.

Inddragelse af lokale skoleelever i Esbjergs Internationale Kvarter. Foto: Christer Holte

Inddragelse af lokale skoleelever i Esbjergs internationale kvarter. Foto: Christer Holte

Tidspunkt:

02.05.2024 kl. 10:00 - 15:30

Sted:

Esbjerg Bibliotek, Nørregade 19, 6700 Esbjerg

Arrangeret af:

Arkitektforeningen

Pris:

500 kr. for MAA
500 kr. for FORUM
250 kr. for Studerendemedlem af Arkitektforeningen
1.000 kr. for Ikke-medlem

Tilmeld

Tilmeldingsfrist: 25.04.2024

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Det er vigtigt at skabe ejerskab, forståelse og opbakning til byens udvikling i en by som Esbjerg, der oplever udfordringer i befolkningsudviklingen. Derfor er de i gang med at udvikle og afprøve metoder, der kan samle aktører om en samskabende byudviklingskultur.

Fokus på borgere og interessenter kommer til udtryk gennem flere af de projekter, de aktuelt arbejder med. Herunder  en ny boligpolitik, en udviklingsplan for Esbjerg indre by og gennem arbejdet i byens internationale kvarter. På netværksmødet vil arkitekt MAA Simon Bryderup Gaardsdal, udviklingskonsulent Anne Kathrine Lund-Platz og arkitekt MAA Christina Korsbek Olsen introducere til arbejdet med tre projekter, der på hver sin måde er aktuelle for byudviklingen i Esbjerg.

Projekterne opererer på vidt forskellige niveauer og fokuserer på forskellige aspekter inden for byplanlægningen. Borger- og interessentinddragelsen i projekterne er af samme grund vidt forskellig. Fælles for arbejdet med projekterne er dog, at der fokuseres på at finde metoder, der kan få beboere og interessenter til at deltage og engagere sig i de aktuelle byudviklingsopgaver. Man er optaget af at bidragsyderne deltager på måder, der spiller positivt ind i udviklingsprocesserne og bidrager så det giver værdi for både projekterne og de involverede politikere, embedsfolk, investorer, organisationer og borgere.

Vi håber at oplæggene giver grobund for en god diskussion, der også inkluderer deltagernes egne erfaringer.

Program for mødet

9.30 – 10.00

Ankomst og morgenkaffe

10.00 – 11.15 

Introduktion til Esbjerg Kommunes udvikling og arbejdet med bosætning og involvering i udviklingsplanen, boligpolitikken i det internationale kvarter.

11.15 – 12.00

Herefter bringes deltagernes erfaringer og viden i spil gennem en kort workshop.

12.00 – 13.00   

Frokost

13.00 – 15.30 

Byvandring i midtbyen og Rørkjær. Turen ender ved Esbjerg station.

Tilmelding

Mødet er gratis for medlemmer af Arkitektforeningens arkitekturpolitiske netværk (dog max. 3 pr. organisation herefter 300,- pr. person). Sende en mail til Katrine Ø. Bang for tilmelding.

Hvis du ikke er medlem af netværket kan du købe adgang til mødet for kr. 1000,- (kr. 500 hvis du er MAA/FORUM medlem). Link til tilmelding finder du øverst på siden her.

Katrine Østergaard Bang

Planfaglig konsulent

+45 30 85 90 14

kb@arkitektforeningen.dk

Foto: Katrine Østergaard Bang

Bliv klogere på arkitekturpolitik i praksis

Netværk for kommunal arkitekturpolitik

Det arkitekturpolitiske netværk er et tværfagligt forum, hvor vi som forening kan bidrage med arkitektfaglige input og skabe et rum for medlemmernes udveksling af viden, værktøjer og erfaringer med at udarbejde og implementere en arkitekturpolitik og dermed styrke den arkitektoniske kvalitet i det fysiske miljø.

Læs mere
Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +