Netværksmøde: Kunstig intelligens i byplanlægning

Rødovre Kommune bliver den første danske kommune, der tager softwaret Spacemaker i brug. Kunstig intelligens får dermed en fremtidig rolle i kommunens planlægning og beslutningsprocesser. Tanken er, at de nye digitale værktøjer skal hjælpe kommunens planafdeling med at skabe kvalitet i kommende byudviklingsprojekter. Men hvad er egentlig potentialerne og potentielle faldgruber i forhold til at bruge kunstig intelligens i planlægningen? Det sætter vi fokus på i dette møde i Arkitektforeningens planfaglige netværk.

Dokken i Bergen. Illustration: MAD arkitekter og Bergen kommune

Tidspunkt:

28.02.2023 kl. 14.00-15.30

Sted:

Microsoft Teams

Arrangeret af:

Planfagligt netværk

Vi har inviteret arkitekt MAA Even Brænne Olstad fra Autodesk til at fortælle om de muligheder der ligger i at bruge Spacemaker AI i planlægningen.

Even Brænne Olstad har arbejder for nogle af Skandinaviens største tegnestuer med konkurrencer, udvikling og skitsering af projekter i alle skala, herunder flere byudviklingsprojekter. Erfaringen herfra bruger han nu til at hjælpe arkitekter, udviklere og kommuner med at anvende digitale værktøjer til at arbejde smartere, mere databaseret og mere inkluderende i planlægningens tidlige faser. Han vil vise aktuelle eksempler fra bl.a. Bergen kommune i Norge.

Efter oplægget er der god tid til at diskutere potentialer og faldgruber i forhold til at bruge kunstig intelligens i planlægningen.

Planfagligt netværk

Mødet er forbeholdt medlemmer af Arkitektforeningens planfaglige netværk. Alle arkitekter MAA samt medlemmer af FORUM for arkitektur kan være med.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +