Klik for at kopiere
https://arkitektforeningen.dk/kurser/biodiversitet-i-praksis/
I samarbejde med Danske Landskabsarkitekter tilbydes et to-dages internat på Molslaboratoriet midt i Nationalpark Mols Bjerge. Kurset giver en grundig gennemgang af de tiltag og virkemidler, der kan skabe levesteder og tiltrække liv til dine projekter. Forbered dig på at komme hjem med masser af ny inspiration og en stærk trang til at skabe mere plads til naturen.
Biodiversitet. Foto: Morten DD Hansen.
Tidspunkt:
03.06.2024 kl. 11:00 - 22:00
04.06.2024 kl. 08:00 - 16:00
Sted:
Molslaboratoriet, Strandkærvej 6, 8400 Ebeltoft
Pris:
8.100 kr. for MAA
9.500 kr. for Ikke-medlem
8.100 kr. for FORUM-medlemmer
Tilmeldingsfrist: 20.05.2024
Med tidens store fokus på natur og biodiversitet som krav i konkurrenceopdrag, visioner fra bygherrer og kriterier ifm. DGNB-screeninger og EU’s taksonomi, er det blevet en nødvendig kompetence for rådgivere at kunne arbejde grundigt med at skabe levesteder og bedre vilkår for liv i projekterne.
Hvis vi som rådgivere vil arbejde ambitiøst med at skabe levesteder i byerne, må vi hente inspiration i naturen. Vi må forstå økosystemer, dyr og planters krav til levesteder, livscykler, naturlige processer og dynamikker for at skabe de bedste betingelser for liv i vores projekter – og gennem tværfagligt samarbejde opnå et solidt vidensfundament om natur og biodiversitet at træffe beslutninger ud fra.
Vi skal lære om det hele direkte på stedet i Mols Bjerge. Gennem stærke faglige oplæg fra et top-hold af undervisere, biologitimer og hands on-oplevelser i Mols’ smukke, varierede natur skal vi fortrylles, inspireres og dygtiggøres ift. at arbejde med natur og biodiversitet og rådgive bygherrer og samarbejdspartnere om at skabe bedre vilkår for insekter, padder, krybdyr, fugle, smådyr og planter – også i byerne.
Blandt emnerne er:
”Sensommeren på Molslab er en tid med overflod. Modne mirabeller, blomstrende hedelyng, og det virker, som om alle insekter i hele verden har besluttet sig for at flyve rundt lige nu. Der er humlebier, svirrefluer og sommerfugle overalt, og de sene blomster giver den fuld gas – hedelyng, kattehale, djævelsbid, klokkeblomster, gyldenris og alle de andre. Der er så meget liv derude, og vi skal se det hele!” – Morten DD Hansen.
Læs mere om Molslaboratoriet: https://www.naturhistoriskmuseum.dk/molslaboratoriet
Kurset henvender sig til landskabsarkitekter, arkitekter og planlæggere med interesse for at opnå en dybere forståelse for at arbejde med biodiversitet i praksis – fra masterplan til projektering.
Internatets undervisere og oplægsholdere har alle høj faglighed indenfor biodiversitet, analyse, kortlægning, myndighedsbehandling og formidling.
Blandt oplægsholderne er:
Morten DD Hansen – biolog, naturformidler og museumsinspektør ved Naturhistorisk Museum Aarhus
Kristine Kjørup Rasmussen – biolog, ph.d. og selvstændig biodiversitetsudvikler, OIKO
Beate Strandberg – biolog og seniorforsker ved Inst. for Ecoscience, Aarhus Universitet
Jens Reddersen – biolog og naturmedarbejder ved Nationalpark Mols Bjerge samt P1 Morgen
Rasmus Ejrnæs – biolog og professor ved Aarhus Universitet
Prisen er inklusiv overnatning og fuld forplejning.
Transport fra Aarhus H. til Molslaboratoriet kan arrangeres ved behov og mod ekstra betaling.
Afmelding skal ske skriftligt til kursussekretariatet.
Indtil tilmeldingsfristens udløb kan afmelding ske uden beregning.
Ved afmelding senere end tilmeldingsfristen fraregnes 50 % af kursusafgiften.
Ved afmelding senere end 3 dage før kursusstart betaler tilmeldte dog hele kursusafgiften.
Bliver tilmeldte forhindret i at deltage, er man velkommen til at sende en stedfortræder.
Ret til ændringer forbeholdes.