KURSUS

Sæt fart på din karriere med Plus To

Med Plus To får du faglig ballast og et kompetenceløft, der gør, at du kan begå dig ved møder med byggeriets parter som selvstændig eller som medarbejder og gøre din mening gældende, når vigtige beslutninger skal træffes.

Foto: Nana Reimers

Tidspunkt:

København: September 2024

Aarhus: September 2024

Sted:

Det Kongelige Akademi/Arkitektskolen Aarhus

Pris:

68.000 kr. (beløbet betales i 4 halvårlige rater af 17.000 kr. forud for opstart af hvert af de 4 moduler)

Ansøg

Tilmeldingsfrist: 15.06.2024

Plus To er en efteruddannelse for dig, som ønsker et praksisnært vidensgrundlag, der kan hjælpe dig til at navigere i byggeriets komplekse værdikæde.

Arkitektarbejde foregår i mange typer af organisationer, og uanset om du er tilknyttet en arkitektvirksomhed, en ingeniørvirksomhed, en kommune, er selvstændig eller går med iværksætterplaner, så er forståelsen for fagets roller, ansvar og processer helt central. Ansvaret som rådgiver er lige stort, ligegyldigt om dit projekt er stort eller småt. Plus To gør dig klogere på byggeriets organisering, vilkår, praksis og udførelse – og gør dig i stand til at omsætte denne viden til praksis.

På Plus lærer du om centrale aspekter ved arkitekters arbejde og stifter bekendtskab med bagvedliggende forretningsperspektiver. Du lærer om rådgiverens aftaler, rettigheder og pligter, om projektering og projekternes forskellige faser, og om hvordan du tager ansvar for bæredygtighed og vidensopsamling i dine projekter.
Gennem Plus To etablerer du nye forbindelser på tværs af branchen, du udfordrer dig selv fagligt og får sat skub i dit professionelle virke.

Målgruppe

Plus To henvender sig til arkitekter og landskabsarkitekter i både private og offentlige organisationer. Uddannelsen kræver, at du har:

  • To års erhvervserfaring
  • Uddannelse fra en EU-anerkendt arkitektskole som Det Kongelige Akademi eller Arkitektskolen Aarhus

Du har også mulighed at søge optagelse, hvis du har en anden faglig baggrund som f.eks. cand. techn. fra AAU eller kandidat i landskabsarkitektur fra KU. Skriv til os, og så tager vi en snak.

Opbygning

Den økonomiske ramme og bæredygtighed er essentielt for et hvert projekt. Derfor arbejder vi på Plus To med begge elementer i alle modulerne. Du får en bred og casebaseret viden om, hvordan du håndterer økonomien og fremmer bæredygtig i forskellige situationer.

Kontakt

Det faglige indhold

Malene Krüger, Plus To faglig leder, mk@tredjenatur.dk
Anita Krak Lindholm, Plus To faglig leder, ak@overbyen.dk

Det praktiske

Susanne Maria Snor, Plus To koordinator, sks@arkitektforeningen.dk

Opbygning

Modul 1 – Organisering

Dette modul fokuserer overordnet på organisationens struktur og forretning, og på byggeriets parter og aftaleforhold. Vi ser på hvad en organisation er og hvordan man skaffer opgaver, og skaber en forståelse for en bygherre og de fremtidige brugere af et projekt. Modulet afsluttes med aftaleforhold, rettigheder, ansvar og pligter.

FORLØB 1: Organisationen og byggeriets parter
FORLØB 2: Akkvisition
FORLØB 3: Bygherren og brugerne
FORLØB 4: Aftaleforhold

Modul 2 – Vilkår

Dette modul fokuserer på de vilkår, der rammesætteret projekt. Modulet forklarer ydelsesbeskrivelserne, og skaber en forståelse af plangrundlag og myndigheder, samt bygningsreglement og myndighedsprojekt i sammenhæng. Modulet afsluttes med tilbuds- og udbudsloven, herunder EU-krav og hvad der er væsentligt, når projekter skal i udbud.

FORLØB 5: Ydelsesbeskrivelser
FORLØB 6: Plan og myndigheder
FORLØB 7: Bygningsreglementet
FORLØB 8: Udbud og EU-lovgivning

Modul 3 – Projektering

På dette modul fokuserer du på rollerne i forbindelse med projekteringens forløb og projekteringsfaserne, herunder hvad det betyder at have rollen som projekteringsleder, samt hvad det betyder for et projekteringsforløb at arbejde med bæredygtighed. Modulet afsluttes med modellering, tegning og beskrivelse i forbindelse med projektering.

FORLØB 9: Projektering i praksis og byggeriets faser
FORLØB 10: Projekt- og projekteringsledelse
FORLØB 11: Modellering, tegning, beskrivelse
FORLØB 12: Ledelse af bæredygtighed

Modul 4 – Byggeri

På dette modul beskæftiger du dig med byggeriets udførelse, byggeledelse, arkitektens rolle i forhold til fagtilsyn og projektopfølgning samt byggeriets aflevering og ibrugtagning. Modulet afsluttes med evaluering af projekter og arbejdet med at generere viden fra projekt til projekt.

FORLØB 13: Byggeriets udførelse
FORLØB 14: Fagtilsyn og projektopfølgning
FORLØB 15: Byggeriets ibrugtagning
FORLØB 16: Evaluering og vidensudvikling

Undervisning

Undervisningen består af faglige oplæg, gruppeøvelser og -diskussioner. I din studiegruppe får du rig mulighed for at udveksle faglige synspunkter og erfaringer og lære af dine medstuderende, og hvordan de arbejder i deres organisationer.

Tværfaglige undervisere

Underviserne på Plus To repræsenterer forskellige fagligheder, som du vil møde i dit arbejdsliv som arkitekt. Du vil blive undervist af arkitekter i forskellige stillinger i byggeriet, jurister, entreprenører og økonomer, som alle trækker på en blanding af teoretisk og erfaringsbaseret viden.

Få en personlig mentor

Som del af din Plus to-deltagelse får du tilknyttet en mentor. En erfaren fagperson, som støtter og udfordrer din faglige udvikling. Hvis du er ansat i en virksomhed, er du selv med til at finde en mentor i din organisation, mens du som selvstændig har mulighed for at få tilknyttet en mentor fra Arkitektforeningens mentorkorps.

Mød Stefan og Thomas, der fik pirret interessen for nye dele af faget, de ikke før havde beskæftiget sig med.

Invester i din virksomhed

Flere end 100 arbejdspladser har allerede haft medarbejdere gennem Plus To-forløbet, og flere organisationer øremærker hvert år midler til Plus To-uddannelser. Hør hvorfor partnere og direktør Mette Stavad mener, at Plus To er en investering i hendes forretning.

Hvad kan du forvente af dine medarbejdere efter et Plus To-forløb? Se med her.

Se hvor deltagerne kommer fra

Kursisterne på Plus To kommer både fra tegnestuer, større virksomhederne og offentlige organisationer. Du kan blive optaget på uddannelsen, såfremt du har minimum to års erfaring. Se hvem der har fået glæde af Plus To:

1:1 Landskab
3XN
AART
Adept
ALL – Atelier Lorentzen Langkilde
Arcgency
Arkitektfirmaet Kjaer & Richter
Arkitektfirmatet Ole Dreyer
Arkitec
Arkitema Architects
Atelier Filip Juhl
Baks Arkitekter
BBP Arkitekter
BECKO VVS
Bertelsen & Scheving
Bjerg Arkitektur
Brøndby Kommune
Byggekontoret Christiania
ByMunch
CASA Arkitekter
CEBRA architecture
C.F Møller
Christensen & Co
COBE
CREO Arkitekter
Cubo Arkitekter
Danielsen Architecture
Danila Lampis Arkitekter
Dorte Mandrup Arkitekter
Entasis
Erik Arkitekter
E+N Arkitekter
Friss & Moltke
Gottlieb Paludan Architects
GPP Arkitekter
Henning Larsen Arcitechts
Holscher Nordberg Architects
JJW Arkitekter
JUUL FROST Arkitekter
Juul & Hansen Arkitekter
KANT
Karlsson Arkitekter
Keingart
KHR Architects
Ladner Meier Arkitekter
Lendager Group
Linkarkitektur
Lundgaard & Tranberg Arkitekter
MAAN Arkitektur
Mangor & Nagel
Mole Arkitekter
MVRDV Rotterdam
Møller & Grønborg
M2Plus
Nord Architects
NOVA 5 Arkitekter
Nøhr & Sigsgaard
Opland
PLH Arkitekter
Pluskontoret Arkitekter
P+P Arkitekter
Rambøll
Ravn Arkitekter
Region Syddanmark
Room158
Rubow Arkitekter
RUM Arkitekter
Rørbæk & Møller
Schmidt Hammer Lassen
SCHULZE+GRASSOV
SLA
SLETH
Spant Studio
SPOT Architecture
Tegnestuen Majeriet
Tegnestuen Vandkunsten
Tredje Natur
Vargo Nielsen Palle
Varmings Tegnestue
Vilhelm Lauritzen Arkitekter
VMB Arkitekter
WE Architecture
Årstiderne Arkitekter

https://arkitektforeningen.dk/wp-content/uploads/2020/11/citater-2.mp4
video/mp4

Det praktiske

Plus To består af 16 undervisningsdage fordelt på fire moduler, som løber over to år. Hertil kommer et møde i studiegruppen forud for hver undervisningsdag, tid til at udvikle mindre, skriftlige opgaver samt tid til at mødes med din mentor.

Plus To starter nye hold i efteråret (september).

Finansiering

Prisen for den samlede 2-årige uddannelse er kr. 68.000. Beløbet betales i fire halvårlige rater af kr. 17.000 forud for hver af de fire moduler.

Det er muligt at finansiere Plus To via egenbetaling, optjente efteruddannelsesmidler eller bruttolønsordningen, som aftales individuelt med din arbejdsplads.

Når du er ansat efter Arkitektoverenskomsten med Dansk Industri, optjener du efteruddannelsesmidler svarende til 22.000 kroner om året, når du er fuldtidsansat. Heraf er 17.250 kroner pr. år til individuel brug.

Afbestilling

Hvis du afmelder dig før tilmeldingsfristen, sker det uden beregning. Ved afmelding op til 14 dage senere end tilmeldingsfristens udløb fraregnes 50% af uddannelsens første betalingsrate dvs. kr. 8.500. Herefter hæfter du for betaling hele undervisningsåret dvs. kr. 34.000.

Afmelding skal ske skriftligt via mail til koordinator Susanne Korreborg Snor.

Samarbejdspartnerne bag Plus To

Plus To er udviklet af Danske Arkitektvirksomheder, FAOD, Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering, Arkitektskolen Aarhus og Arkitektforeningen i tæt samarbejde og dialog med flere af landets tegnestuer og støtte fra Dreyers Fond og Grundejernes Investeringsfond.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +