At tale om arkitektur – om at oversætte sit fag

Arkitekter forstår hinanden, men forstår andre os? Og kan andre fagligheder inspirere den måde vi taler om arkitektur på? Det undersøger vi til en samtalerække med MAA, journalist og arkitekturanmelder Holger Dahl som vært. Denne gang undersøger vi, hvordan man oversætter sit fag, så andre uden for faget kan se værdien. Kom med og mød Claus Meyer, Lone Simonsen og Lise Korsgaard. Samtalerækken er støttet af Dreyers Fond.

Arkitekturanmelder Holger Dahl er vært for samtalerækken, som skal inspirere og udfordre arkitekter til at tale og skrive mere medrivende og forståeligt om arkitektur. Fra venstre ses Holger Dahl, kred: Søren Bidstrup og Berlingske, Claus Meyer, kred: Meyers og Lise Korsgaard, kred: Frida Gregersen

Tidspunkt:

16.11.2023 kl. 16:00 - 18:00

Sted:

Arkitektforeningen, Åbenrå 34, København K

Pris:

Gratis

Tilmeld

Tilmeldingsfrist: 10.11.2023

Birgitte Lindegaard Jensen

Indholdsredaktør

+45 29 28 24 57

blj@arkitektforeningen.dk

Hvordan taler vi om det skønne? Hvordan bygger vi skelettet til den gode og holdbare historie? Og hvordan oversætter vi vores fag, så det giver mening for andre? Fagsprog, floskler og en indforstået jargon kan gøre det svært at forstå, hvad arkitekter siger. Sprogbarrieren forplumrer den bredere diskussionen i samfundet om, hvad der er god og dårlig arkitektur – og spænder ben for forståelsen af hvorfor, hvordan og hvornår arkitekturen skaber værdi.

Det er baggrunden for ”At tale om arkitektur” – en samtalerække, der skal inspirere og udfordre arkitekter til at tale og skrive mere medrivende og letforståeligt om arkitektur. Inspirationen kommer fra den romerske arkitekt Vitruvius, når vi hen over fire samtaler bruger hans begreber til at udforske den måde, vi formidler arkitekturen på – nemlig SKØNHED (Venustas), HOLDBARHED (Firmitas), NYTTE (Utilitas) og SYNTESEN.

Vært for samtalerne er arkitekt MAA, arkitekturanmelder og journalist Holger Dahl. Med sig på scenen har han en række markante personligheder, som kommer fra vidt forskellige fag, men har det til fælles, at de behersker sproget og kan formidle komplicerede eller abstrakte emner til en bredere skare.

Tredje samtale: Om at oversætte sit fag

Mens første samtale undersøgte, hvordan vi taler om det skønne, satte anden samtale fokus på, hvordan man skaber den gode og holdbare historie.

I tredje samtale ser vi nærmere på, hvordan man oversætter sit fag, så andre kan forstå det og se værdien.

På scenen møder du:

  • Claus Meyer, gastronomisk iværksætter
  • Lise Korsgaard, leder af Grundtvigsk Forum

Vær med, når de tager bladet fra munden og deler ud af deres tanker om sprog, deres bedste formidlingskneb, og hvad der indimellem driver dem til vanvid.

Vi starter præcis kl. 16. Samtalen varer en time og bagefter byder vi på en forfriskning.

Den samlede samtalerække optages til podcast, som udkommer i starten 2024. Tak til Dreyers Fond for at støtte projektet.

Om den sidste samtale:

Samtale 4: Syntesen – vi samler det hele
Program er på vej.

Tid og sted: Torsdag den 14. december, kl. 16.00-18.00 i Arkitektforeningen.

Tak til Dreyers Fond, som har støttet den samlede samtalerække.

 

 

Birgitte Lindegaard Jensen

Indholdsredaktør

+45 29 28 24 57

blj@arkitektforeningen.dk

Om samtalens tre gæster

Claus Meyer

I mere end 30 år har Claus Meyer gennem forsknings-, rådgivnings- og formidlingsaktiviteter og via sit entreprenørskab, arbejdet for at bekæmpe elendigheden og fremme mulighederne og kvaliteterne i den danske madkultur. Claus Meyer er medstifter af restaurant noma og bredt anerkendt som grundlægger af det Ny Nordiske Køkken. Han er desuden æresalumne ved Copenhagen Business School (CBS), adjungeret professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og foredragsholder.

Lise Korsgaard

Lise Korsgaard har været leder i Vartov siden 1. januar 2021 og har arbejdet med folkeoplysning og kulturformidling på professionelt og frivilligt niveau i mere end 15 år. Fra 2011-2020 var hun en del af direktionen på SMK – Statens Museum for Kunst, og inden da var hun kommunikationschef for historiefestivalen Golden Days.

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +