At tale om arkitektur – syntesen

Arkitekter forstår hinanden, men forstår andre os? Og kan andre fagligheder inspirere den måde vi taler om arkitektur på? Det undersøger vi til en samtalerække med MAA, journalist og arkitekturanmelder Holger Dahl som vært. Til fjerde og sidste samtale samler vi trådene og ser nærmere på konkrete tekster om arkitektur. Kom med og mød arkitekt, journalist og tv-vært Ane Cortzen, skuespiller og kommende teaterinstruktør Alice Bier Zandén og forfatter Josefine Klougart.

Arkitekturanmelder Holger Dahl er vært for samtalerækken, som skal inspirere og udfordre arkitekter til at tale og skrive mere medrivende og forståeligt om arkitektur. Fra venstre ses Holger Dahl, kred: Søren Bidstrup og Berlingske, Alice Bier Zandén, kred: Martin Dam, Ane Cortzen og Josefine Klougart, kred: pressefoto Gladiator,

Tidspunkt:

14.12.2023 kl. 16:00 - 17:00

Sted:

Arkitektforeningen, Åbenrå 34, København K

Pris:

Gratis for MAA
Gratis for FORUM-medlemmer
Gratis for Studerendemedlem af Arkitektforeningen
Gratis for Ikke-medlem

Tilmelding ikke længere muligt

Birgitte Lindegaard Jensen

Indholdsredaktør

+45 29 28 24 57

blj@arkitektforeningen.dk

Hvordan taler vi om det skønne? Hvordan bygger vi skelettet til den gode og holdbare historie? Og hvordan oversætter vi vores fag, så det giver mening for andre?

Fagsprog, floskler og en indforstået jargon kan gøre det svært at forstå, hvad arkitekter siger. Sprogbarrieren forplumrer den bredere diskussionen i samfundet om, hvad der er god og dårlig arkitektur – og spænder ben for forståelsen af hvorfor, hvordan og hvornår arkitekturen skaber værdi.

Sådan lyder baggrunden for samtalerækken ”At tale om arkitektur”. Med inspiration fra den romerske arkitekt Vitruvius har vi brugt efteråret og hans begreber til at udforske den måde, vi formidler arkitekturen på – nemlig SKØNHED (Venustas), HOLDBARHED (Firmitas), NYTTE (Utilitas). Undervejs har vi talt om, hvordan man taler om det skønne sprog. Om hvordan man skruer den holdbare historie sammen. Og om hvordan man ‘oversætter’ arkitekturen, så andre uden for faget kan forstå det.

Men ingen af de tre begreber kan stå alene. Til fjerde og sidste samtale, SYNTESEN, diskuterer vi, hvordan vi forener begreberne, så vi taler om arkitektur på en både skønnere, mere medrivende og letforståelig måde. Samtalens afsæt er en række tekster fra det virkelige liv.

Som deltager kan du også på forhånd sende os dine egne tekster og få konstruktiv feedback til samtalen – læs mere nedenfor.

Som altid er vært for samtalen arkitekt MAA, journalist og arkitekturanmelder Holger Dahl, og på scenen møder du:

  • Ane Cortzen, arkitekt, journalist og tv-vært
  • Alice Bier Zandén, skuespiller og kommende teaterinstruktør
  • Josefine Klougart, forfatter

Vil du have feedback på en tekst?

Send os din tekst senest den 1. december, så får du feedback på den til samtalen. Det kan være en hjemmesidetekst, hvor du præsenterer din tegnestue, en beskrivelse af et konkret projekt, et LinkedIn-opslag eller noget helt fjerde. Alle tekster bliver behandlet anonymt.

Skal panelet forholde sig til din tekst? Så skriv til blj@arkitektforeningen.dk.

Om samtalen

Dørene åbner kl. 15.45. Vi starter præcis kl. 16. Samtalen varer en time og bagefter byder vi på en forfriskning.

Samtalerækken ‘At tale om arkitektur’ er støttet af Dreyers Fond. Den samlede samtalerække optages til podcast, som udkommer i starten 2024.

Om de tidligere samtaler

Samtalerækken har tidligere budt på samtalerne:

Det skønne sprog. Læs mere
Den holdbare historie. Læs mere
At oversætte sit fag: Læs mere

Birgitte Lindegaard Jensen

Indholdsredaktør

+45 29 28 24 57

blj@arkitektforeningen.dk

Filtrér: Arkitektforeningen

Nyhed

Se 12 mere +

Kalender

Se 12 mere +

Debat

Se 12 mere +

Kurser

Se 12 mere +

Job

Se 12 mere +

Andet

Se 12 mere +

Artikler

Se 12 mere +